Подготвителна настава по македонски јазик за странски студенти (почетен курс)

Се информираат кандидатите заинтересирани за подготвителна настава по македонски јазик за странски студенти (почетен курс) дека наставата што ја организира Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот…

Continue ReadingПодготвителна настава по македонски јазик за странски студенти (почетен курс)

Можност за стипендии! Одберете да ги изучувате францускиот јазик и книжевност!

Студирајте на Катедрата за романски јазици и книжевности,  на студиската група Француски јазик и книжевност (почетно или продолжително ниво)!Се информираат сегашните и идни студенти по француски јазик и книжевност дека почнувајќи од…

Continue ReadingМожност за стипендии! Одберете да ги изучувате францускиот јазик и книжевност!

Испит по македонски јазик за странски студенти – ТЕМАК (13.9.2021 г. во 10:00 ч.) | ЦЕТИС МАК | CETIS MAK

Испитот по македонски јазик за странски студенти што планираат да се запишат на студии на УКИМ, а не ги слушале двата курса по македонски јазик во огранизација на ЦЕТИС МАК…

Continue ReadingИспит по македонски јазик за странски студенти – ТЕМАК (13.9.2021 г. во 10:00 ч.) | ЦЕТИС МАК | CETIS MAK

Известување за доставување на пријавите и индексите за септемвриската испитна сесија 2021

Известување за доставување на пријавите и индексите за септемвриската испитна сесија 20211. Доставување пријавиОд 16 до 20 август 2021 година во периодот од 8.30 часот до 14.30 часот студентите се…

Continue ReadingИзвестување за доставување на пријавите и индексите за септемвриската испитна сесија 2021

Субвенциониран студентски оброк

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА СУБВЕНЦИОНИРАН СТУДЕНТСКИ ОБРОКI. ОСНОВПравото на субвенциониран студентски оброк се остварува согласно Законот за субвенциониран студентски оброк (Службен весник на Република Северна Македонија бр. 31/20 и 150/21) и Правилникот…

Continue ReadingСубвенциониран студентски оброк

Повик за практиканти

Повик за практиканти Проектот „МладиХаб – градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите” го спроведуваат Националниот младински совет на Македонија и Младинската група. Проектот е финансиран…

Continue ReadingПовик за практиканти

Стипендии од Италијанската влада за македонски државјани за акад. 2021/22 г.

СТИПЕНДИИ ОД ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА ИТАЛИЈА НАМЕНЕТИ ЗА МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ ЗА АКАДЕМСКАТА ГОДИНА 2021/22Владата на Република Италија нуди стипендии за македонски државјани во академската година 2021/22, наменети за:НАПРЕДНИ КУРСЕВИ ЗА…

Continue ReadingСтипендии од Италијанската влада за македонски државјани за акад. 2021/22 г.

Испит по македонски јазик за странски студенти – ТЕМАК (24.8.2021 г. во 10:00 ч.) | ЦЕТИС МАК | CETIS MAK

Испитот по македонски јазик за странски студенти што планираат да се запишат на студии на УКИМ, а не ги слушале двата курса по македонски јазик во огранизација на ЦЕТИС МАК…

Continue ReadingИспит по македонски јазик за странски студенти – ТЕМАК (24.8.2021 г. во 10:00 ч.) | ЦЕТИС МАК | CETIS MAK

Конкурс за стипендии на Фондацијата Леорон

Фондација ЛЕОРОН доделува СТИПЕНДИИ ЗА ПОДРШКА НА СТУДЕНТИ ОД СОЦИЈАЛНО ЗАГРОЗЕНИ СЕМЕЈСТВА И РАНЛИВИ КАТЕГОРИИ запишани на државните факултети во Република Северна Македонија за академската 2021/2022 година и го објавува…

Continue ReadingКонкурс за стипендии на Фондацијата Леорон