Испитни сесии

Прв циклус студии – додипломски студии

Испитна сесија август – септември 2024 (26.8.2024 – 30.9.2024) –  термини за испити

Соопштение за пријавување испити за сесијата август – септември 2024 (линк)
Протокол за пријави – сесија август – септември 2024 (линк)

Електронско пријавување испити на iknow.ukim.mk:

19.7.2024 – 23.8.2024 до 23:59
Од  24.8.2024 – казнен рок за пријавување

Испитна сесија
Прва декада: 26.8.2024 – 11.9.2024
Втора декада: 12.9.2024 – 30.9.2024

Македонски јазик и јужнословенски јазици – јануари-февруари 2021 (термини за испити од Катедрата – линк)

Дополнително објавени термини:

Проф. д-р Димитар Пандев:
28.1.2021 г. – онлајн на Зум во термините за часови

29.1.2021 г. – во 9:00 ч. на Факултет со физичко присуство

Проф. д-р Анета Дучевска:
Основи на врзан текст – 22.1.2021 г. во 12 часот во Библиотеката на МЈ
Синтакса 1 – 29.1.2021 г. во 12 часот во Библиотеката на МЈ

Проф. д-р Симон Саздов:
Прва декада: 21.1.2021 г. од 10 до 12 ч. во Големиот амфитеатар
Втора декада: 3.2.2021 г. од 10 до 12 ч. Големиот амфитеатар

Проф. д-р Марјан Марковиќ:
I декада: Онлајн
21.01.2020 / 9 ч.
9:00 ч. – Преглед на македонските дијалекти 2
9:00 ч. – Дијалектологија на македонскиот јазик (за група МК)
10:00 ч. – Карактеристики на македонските дијалекти
11:00 ч. – Балканска лингвистика (изборен предмет)
II декада: Онлајн
03.02.2020 / 10 ч.
10:00 ч. – Преглед на македонските дијалекти 1
11:00 ч. – Карактеристики на македонските дијалекти
12:00 ч. – Македонскиот јазик во балкански контекст (изборен предмет)

Лектор Морана Папучи:
Хрватски јазик Ц1 – 8.2.2021 – 12 часот
Хрватски јазик Ц3 – 8.2.2021 – 15 часот

Проф. д-р Станислав Станковиќ:
21 јануари 2021: во 15 ч. Српски јазик Ц1 и во 17 ч. Српски јазик Ц3 (онлајн);
1 февруари 2021: во 15 ч. Српски јазик Ц2 и Српски јазик Ц4 (онлајн).

  • Испитот по предметот Психологија кај проф. д-р Елена Ачковска Лешковска во зимската испитна сесија 2020/21 година ќе се реализира во следните термини:
    Прва декада: 23.1.2021 (сабота) во 14.00 Големиот амфитеатар
    Втора декада: 1.2.2021 (понеделник) во 11.00, е-испит.
  • Испитот по предметот Психологија кај проф. д-р Виолета Арнаудова во зимската испитна сесија 2020/21 г. ќе се реализаира во следните термини:
    Прва декада 22.1.2021, е-испит
    Втора декада: 2.2.2021, е-испит | Точните термини дополнително ќе бидат соопштени во договор со студентите.

Прв циклус студии – додипломски студии

Испитна сесија август-септември 2020 – термини за испити

Македонски јазик и јужнословенски јазици – август-септември 2020

– Синтакса на МСЈ 1: 17.9.2020 во 11 ч. | линк: https://us04web.zoom.us/j/78788971536?pwd=TWsvUysvbTJPNTE0enNMcGdDWFRDUT09
Meeting ID: 787 8897 1536 | Passcode: 2Rqdye
– Основи на врзаниот текст: 18.9.2020 во 11 ч. | линк: https://us04web.zoom.us/j/72989697414?pwd=QXV1bUJHNWdCZUhVWVU3VjYvRlhldz09
Meeting ID: 729 8969 7414 | Passcode: 9fbKK3

Српски јазик 1 и 3 (прва декада): 2.9.2020 во 11:00 ч.
Српски јазик 2 и 4 (втора декада): 15.9.2020 во 11:00 ч.
Испитите по Српски јазик 1-4 ќе се реализираат со физичко присуство на студентите во просториите на Факултетот.
Контакт: д-р Станислав Станковиќ <stanislav.luznjak@gmail.com>

ZOOM Meeting – испит по предметот Психологија кај проф. д-р В. Арнаудова (19.9.2020 во 9.00 ч.)

Join Zoom Meeting: https://us04web.zoom.us/j/78685064916?pwd=OXFtenlGWjZoaWRXdFRQbmdxM0hUUT09
Meeting ID: 786 8506 4916 | Passcode: 1LKnV7

Пријавени студенти

1

26264

Сумеје

Фејзули

EN

ФЛФ

2

28975

Арифе

Исмаили

AL-N

ФЛФ

3

26983

Елена

Левајковска

MK

ФЛФ

4

29140

Наум

Ивановски

DE

ФЛФ

5

29578

Андријана

Величковска

РУС-Н-2018

ФЛФ

Полагањето на испитите кај проф. д-р Виолета Арнаудова во есенскиот испитен рок (август-септември) ќе се одвива по електронски пат
Психологија – Филолошки факултет: 14:00 часот
Испитите ќе се полагаат електронски на 1.9.2020 и 19.9.2020 година. Студентите се должни да се вклучат електронски 10 минути пред наведениот термин за полагање. До терминот за полагање неопходно е да достават пријава за испит која ќе ја остават во библиотеката при Институтот за психологија.

Прв циклус студии – додипломски студии

Испитна сесија јуни-јули 2020 – термини за испити

Македонски јазик и јужнословенски јазици – јуни-јули 2020

Испитот по предметот Психологија кај проф. д-р Виолета Арнаудова во оваа сесија (летна испитна сесија)  ќе се полага САМО електронски преку алатката Flexiquiz (за која упатство има на веб страната на факултетот: http://www.fzf.ukim.edu.mk/page/posts/view/upatstvo-za-studenti-za-flexiquiz_647
Термин за испит за предметот: Психологија (за студентите од Филолошки факултет) на 22 јуни во 14 часот . СТУДЕНТИТЕ  СЕ ДОЛЖНИ ДА СЕ ВКЛУЧАТ НА КОМПЈУТЕР 10 МИНУТИ ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА ИСПИТОТ. ТЕСТОТ ЌЕ БИДЕ ДОБИЕН ВО 14.00 ч.