Добредојдовте во вашата алумни заедница!

Сакаме поврзаноста што ја имате со Филолошкиот факултет „Блаже Конески„ да остане долго по вашето дипломирање! Затоа, навраќајте ѝ се на оваа страница и следете ги најновите вести, поканите за настани и можностите за поврзување со вашиот факултет! Наскоро ќе започнеме со планирање настани дизајнирани специјално за нашите алумни. Ќе имате можност да следите јавни предавања, проекции на филмови и дебати, како и низа настани од сферата на образованието и културата. Останете поврзани со колегите и запознајте ги вашите идни колеги! Ќе нè радува ако сакате да одвоите доколку одвоите дел од вашето време и ги поддржите сегашните и идните студенти. Воедно, ова е можност да се поврзете и со останатите алумни на Филолошкиот факултет, со што ќе ви се отворат вратите за понатамошна професионална соработка. Промовирајте ја вашата работа и успех во заедницата и донирајте за да ги поддржите најранливите категории студенти! Следете нé!

Катерина Миленова Захариев

Супервизор
за раководење со клучни клиенти од автомобилската индустрија во Европа – оддел за поддршка на продажба и клиенти при КЕМЕТ Електроникс

Кристина Плечиќ Беќарова

Проектен координатор
за родово одговорно буџетирање во UN Women

Катерина Сотирова

Наставник
во НОВА меѓународни училишта

Елена Филиповска Божиновска

Сопственик
на „Сказалка“ центар за македонски јазик за странци

Борјана Мојсовска

Сениор истражувачки аналитичар
Кантар – глобален центар за истражување, Прага

Славчо Димитров

Асистент
на Факултетот за правни и политички науки, ФОН Универзитет и независен истражувач во областа на културните студии и квир теорија

Ирена Јорданова

ПИСАТЕЛ
Lorem ipsum dolor sit amet,
adipiscing elit, sed do eiusmod incididunt.

Петар Андоновски

ПИСАТЕЛ
Lorem ipsum dolor sit amet,
adipiscing elit, sed do eiusmod incididunt.

Ана Јакимска

Филмска режисерка
Lorem ipsum dolor sit amet,
adipiscing elit, sed do eiusmod incididunt.

Љубинка Брашнарска

XXXXXX
Висок комесаријат за бегалци на Обединетите нации

Сандра Ангеловска Богатиноска

Фриленс
преведувач и толкувач

Ирена Минова

Сопственик
на јазичниот центар Мондолинк и преведувач/толкувач

Филип Момировски

Сопственик
на маркетинг агенцијата Медиа Таг

Ѓоко Здравески

xxxxxxxxxx
Lorem ipsum dolor sit amet,
adipiscing elit, sed do eiusmod incididunt.