Добредојдовте во вашата алумни заедница!

Сакаме поврзаноста што ја имате со Филолошкиот факултет „Блаже Конески„ да остане долго по вашето дипломирање!  Затоа, навраќајте ѝ се на оваа страница и следете ги најновите вести, поканите за настани и можностите за поврзување со вашиот факултет! Наскоро ќе започнеме со планирање настани дизајнирани специјално за нашите алумни. Ќе имате можност да следите јавни предавања, проекции на филмови и дебати, како и низа настани од сферата на образованието и културата.  Останете поврзани со колегите и запознајте ги вашите идни колеги! Ќе нè радува ако сакате да одвоите доколку одвоите дел од вашето време и ги поддржите сегашните и идните студенти. Воедно, ова е можност да се поврзете и со останатите алумни на Филолошкиот факултет, со што ќе ви се отворат вратите за понатамошна професионална соработка. Промовирајте ја вашата работа и успех во заедницата и донирајте за да ги поддржите најранливите категории студенти!     

Следете нé!

Katerina Milenova

Катерина Миленова Захариев

Супервизор
за раководење со клучни клиенти од автомобилската индустрија во Европа – оддел за поддршка на продажба и клиенти при КЕМЕТ Електроникс
Kristina Plecikj 1

Кристина Плечиќ Беќарова

Проектен координатор
за родово одговорно буџетирање во UN Women
Katerina Sotirova

Катерина Сотирова

Наставник
во НОВА меѓународни училишта
Elena Filipovska

Елена Филиповска Божиновска

Сопственик
на „Сказалка“ центар за македонски јазик за странци
Borjana Mojsovska

Борјана Мојсовска

Сениор истражувачки аналитичар
Кантар – глобален центар за истражување, Прага
Slavco Dimitrov 1

Славчо Димитров

Асистент
на Факултетот за правни и политички науки, ФОН Универзитет и независен истражувач во областа на културните студии и квир теорија
Irena Jordanova

Ирена Јорданова

ПИСАТЕЛ
Lorem ipsum dolor sit amet,
adipiscing elit, sed do eiusmod incididunt.
Petar Andonovski

Петар Андоновски

ПИСАТЕЛ
Lorem ipsum dolor sit amet,
adipiscing elit, sed do eiusmod incididunt.
Ana Jakimska

Ана Јакимска

Филмска режисерка
Lorem ipsum dolor sit amet,
adipiscing elit, sed do eiusmod incididunt.
Ljubinka Brasnarska 1

Љубинка Брашнарска

XXXXXX
Висок комесаријат за бегалци на Обединетите нации
Sandra Angelovska

Сандра Ангеловска Богатиноска

Фриленс
преведувач и толкувач
Irena Minova

Ирена Минова

Сопственик
на јазичниот центар Мондолинк и преведувач/толкувач
Filip Momirovski

Филип Момировски

Сопственик
на маркетинг агенцијата "Медиа Таг"
Gjoko Zdravevski

Ѓоко Здравески

xxxxxxxxxx
Lorem ipsum dolor sit amet,
adipiscing elit, sed do eiusmod incididunt.