Конкурс за наградата „Блаже Конески“, есеј на тема (една тема, по избор) – продолжување на рокот за пријавување

Конкурс за наградата „Блаже Конески“, есеј на тема (една тема, по избор) Рокот за пријавување на конкурсот се продолжува до 15 октомври 2021 г.Резултатите од Конкурсот ќе бидат објавени најдоцна…

Continue ReadingКонкурс за наградата „Блаже Конески“, есеј на тема (една тема, по избор) – продолжување на рокот за пријавување

Трет циклус студии – запишување зимски семестар во акад. 2021/2022 г.

ЗАПИШУВАЊЕ ЗИМСКИ СЕМЕСТАР во акад. 2021/2022 г.Запишувањето на семестарот за студентите запишани на трет циклус студии ќе се реализира во периодот од 20.9.2021 до 23.9.2021 г., со следниве документи:- Индекс,-…

Continue ReadingТрет циклус студии – запишување зимски семестар во акад. 2021/2022 г.

Втор циклус студии (ЕКТС) – запишување зимски семестар во акад. 2021/2022

I. ЗАПИШУВАЊЕ ЗИМСКИ СЕМЕСТАР во акад. 2021/2022 г.Запишувањето на семестарот за студентите запишани на втор циклус студии ќе се реализира во периодот од 20.9.2021 до 23.9.2021 г., со следниве документи:-…

Continue ReadingВтор циклус студии (ЕКТС) – запишување зимски семестар во акад. 2021/2022

Подготвителна настава по македонски јазик за странски студенти (почетен курс)

Се информираат кандидатите заинтересирани за подготвителна настава по македонски јазик за странски студенти (почетен курс) дека наставата што ја организира Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при Универзитетот…

Continue ReadingПодготвителна настава по македонски јазик за странски студенти (почетен курс)

Можност за стипендии! Одберете да ги изучувате францускиот јазик и книжевност!

Студирајте на Катедрата за романски јазици и книжевности,  на студиската група Француски јазик и книжевност (почетно или продолжително ниво)!Се информираат сегашните и идни студенти по француски јазик и книжевност дека почнувајќи од…

Continue ReadingМожност за стипендии! Одберете да ги изучувате францускиот јазик и книжевност!

Испит по македонски јазик за странски студенти – ТЕМАК (13.9.2021 г. во 10:00 ч.) | ЦЕТИС МАК | CETIS MAK

Испитот по македонски јазик за странски студенти што планираат да се запишат на студии на УКИМ, а не ги слушале двата курса по македонски јазик во огранизација на ЦЕТИС МАК…

Continue ReadingИспит по македонски јазик за странски студенти – ТЕМАК (13.9.2021 г. во 10:00 ч.) | ЦЕТИС МАК | CETIS MAK

Известување за доставување на пријавите и индексите за септемвриската испитна сесија 2021

Известување за доставување на пријавите и индексите за септемвриската испитна сесија 20211. Доставување пријавиОд 16 до 20 август 2021 година во периодот од 8.30 часот до 14.30 часот студентите се…

Continue ReadingИзвестување за доставување на пријавите и индексите за септемвриската испитна сесија 2021

Субвенциониран студентски оброк

ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА СУБВЕНЦИОНИРАН СТУДЕНТСКИ ОБРОКI. ОСНОВПравото на субвенциониран студентски оброк се остварува согласно Законот за субвенциониран студентски оброк (Службен весник на Република Северна Македонија бр. 31/20 и 150/21) и Правилникот…

Continue ReadingСубвенциониран студентски оброк

Повик за практиканти

Повик за практиканти Проектот „МладиХаб – градење вештини за вработување, компетенции и можности за вмрежување за младите” го спроведуваат Националниот младински совет на Македонија и Младинската група. Проектот е финансиран…

Continue ReadingПовик за практиканти