Почитувани студенти,

Добродојдовте на Moodle-платформата на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ – Скопје.

Предметите на Студиските групите се креирани за студентите кои во iKnow-системот ги запишале во зимскиот/летниот семестар во уч. 2020/2021 г.

За најава на Moodle – e-fakultet.flf.ukim.mk се користи мејлот со кој се најавувате во iKnow-системот.

Доколку не сте се најавиле, не сте добиле мејл со инструкции од Moodle-серверот за најава  или имате проблем со најавувањето, следете ги инструкциите:

  1. Отворете ја веб-страницата: e-fakultet.flf.ukim.mk;
  2. ИзберетеLog in“;
  3. Потоа, изберетеForgotten your username or password?“;
  4. Во делот “Search by email address” внесете ја мејл-адресата со која се најавувате во iKnow-системот и притиснете “Search“;
  5. На мејл-адресата со која се најавувате во iKnow-системот ќе добиете мејл со инструкции за промена на лозинката и за најава. Доколку во вашиот инбокс-фолдер не добиете порака, ве молиме, проверете го спам-фолдерот;
  6. Доколку немате пристап до мејлот што го користите за најава во iKnow-системот, и истиот сакате да го смените со друг мејл, ве молиме, на admin@flf.ukim.edu.mk испратете: име и презиме, број на индекс, студиска група, нов мејл за најава на iKnow и Moodle, предмет и професор.