Работилница во рамките на научноистражувачкиот проект ТЕРМАКФРИТ

Работилница во рамките на научноистражувачкиот проект ТЕРМАКФРИТ12.1.2022 г. во 12:15 ч.Повеќе информации:

Continue ReadingРаботилница во рамките на научноистражувачкиот проект ТЕРМАКФРИТ

Славистички студии бр. 21

Славистички студии бр. 21 Почитувани, Со задоволство ве известуваме дека излезе од печат новото издание на списанието „Славистички студии“ број 21, посветено на л-р Таисија Попспирова по повод 80-годишнината од…

Continue ReadingСлавистички студии бр. 21

Пријавување испити за сесијата јануари-февруари 2022

Соопштение, информации, пријавување и полагање испити за сесијата јануари-февруари 2022 на линкот:Испитни сесии - Филолошки факултет „Блаже Конески“ - Скопје (ukim.mk)

Continue ReadingПријавување испити за сесијата јануари-февруари 2022

Втор циклус студии (ЕКТС) – заверка на зимски семестар и пријавување испити за зимскиот испитен рок

I. ЗАВЕРКА НА ЗИМСКИ СЕМЕСТАР И ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ЗА ЗИМСКИОТ ИСПИТЕН РОКЗаверката на зимскиот семестар и пријавувањето на испитите за зимскиот испитен рок за студентите на втор циклус на студии…

Continue ReadingВтор циклус студии (ЕКТС) – заверка на зимски семестар и пријавување испити за зимскиот испитен рок

Трет циклус студии (ЕКТС) – заверка на зимски семестар и пријавување испити за зимскиот испитен рок

I. ЗАВЕРКА НА ЗИМСКИ СЕМЕСТАР И ПРИЈАВУВАЊЕ ИСПИТИ ЗА ЗИМСКИОТ ИСПИТЕН РОКЗаверката на зимскиот семестар и пријавувањето на испитите за зимскиот испитен рок за студентите на трет циклус на студии…

Continue ReadingТрет циклус студии (ЕКТС) – заверка на зимски семестар и пријавување испити за зимскиот испитен рок

Научноистражувачки проект финансиран од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје (2021 г.)

Научноистражувачки проект финансиран од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје (2021 г.)„Термини и терминолошки изрази од доменот на ковид-пандемијата во македонскиот, во францускиот и во италијанскиот јазик – ТЕРМАКФРИТ“

Continue ReadingНаучноистражувачки проект финансиран од Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје (2021 г.)

Извештај на Комисијата за доделување на наградата „Блаже Конески“ за 2021 г.

Извештај на Комисијата за доделување на наградата „Блаже Конески“, есеј на тема (една тема, по избор) за 2021 г. Се молат кандидатите пријавени под наведените шифри ИТНО ДА СЕ ПРИЈАВАТ…

Continue ReadingИзвештај на Комисијата за доделување на наградата „Блаже Конески“ за 2021 г.

Промоција на јубилејни и актуелни изданија – 15 декември 2021 г. (среда)

Програма 75 години Филолошки факултет и 100 години од раѓањето на Блаже Конески 15 декември 2021 г. (среда) Промоција на јубилејни и актуелни изданија

Continue ReadingПромоција на јубилејни и актуелни изданија – 15 декември 2021 г. (среда)

Филолошки читања: јазикот и стилот на Блаже Конески – 29.11.2021 г. (понеделник), 10:00 ч., платформа Зум

Филолошки читања: јазикот и стилот на Блаже Конески - 29.11.2021 г. (понеделник), 10:00 часот, платформа ЗумПрограма Линк: https://us02web.zoom.us/j/84287284749?pwd=dEVqek41c1B0NWFpN2NMR2drREI1QT09

Continue ReadingФилолошки читања: јазикот и стилот на Блаже Конески – 29.11.2021 г. (понеделник), 10:00 ч., платформа Зум

Меѓународен научен собир – „100 години Блаже Конески и 75 години Филолошки факултет“

Меѓународен научен собир„100 години Блаже Конески и 75 години Филолошки факултет“13-14 декември 2021 г.Програма

Continue ReadingМеѓународен научен собир – „100 години Блаже Конески и 75 години Филолошки факултет“